Vælg en side

Pittura har jeg efterhånden haft i mange år, og den er meget populær. Pittura er 1-trådet, så her, skal du tage tråden udefra, og ikke indefra. Når du strikker, vil garnet vinde sig en anelse op, og få mere fylde, det gør, at du kan strikke den både på pind nr 3  -som er faste, eller på pind nr 4½ – hvor den vil blive luftig.

Pittura har nogle meget smukke farver, der er både til den lidt rolige side, og så dem med flotte kraftige farver.

I butikken sælger jeg både Pittura små og store projekter. Mest til Sjaler, og i de nye Stephen West sjaler, har den fået en helt specielt plads, da den er flot og blank, og derfor giver en masse farve, oden at være prangende. Til et lille tørklæde bruges 100gr Pittura, men de fleste bruger 2ngl. Pittura kan også strikkes sammen med andre garner, så du kan lave mønstre eller striber. Pittura kan fælde en smule, men det er fordel den er 1-trådet, så der ikke er noget til at holde på garnet, som der jo er i 2-trådet garner.

Pittura har en løbelængde på: 400m pr. 100gr. Pittura er en blanding af 75% uld og 25% viscose. Pittura har en vejledende strikkefasthed på: 10cm = 23-26m på pinde nr 3,25-3,75mm, men jeg har strikket den helt op på pind nr 4½, hvor den skulle bruges sammen med et andet garn i et stribeforløb på et sjal. Garnet egner sig også til Hækling, her er hæklefastheden 16-20m pr 10cm på hæklenål nr. 3½- 4½mm

Pittura er produceret i Italien for Louisa Harding Yarns.