Vælg en side

Ho er et fredeligt sted, og vi elsker vores natur, som endnu ikke er overrendt, så den er ødelagt.

Lige her, har jeg svært ved at være neutral, så dette er MIN vinkel på sagen, og hvorfor JEG ikke synes det skal være sådan. Kan du ikke lide det, så lad vær med at læse videre.

Derfor kom det også som et chok for mange af os, at der fra Kommunens side, var – næsten – givet lov til at bygge 150-200 Hotellejlighede ved Golfbabenen og på marken overfor golfbanen op i mod Ho Bjerge, var givet lov til at lave 80 autocamper plader og 80 Anneberg Hytter.

Det satte gang i hele flokken af Hoboer, og vi er nu igang med at se sagen igennem, og der er fundet mange væsentlige fejl i sagsbehandlingen, set ud fra vores synspunkt. I Ho, er der ca 450 sommerhuse, og med det nye byggeri, ville vi jo så næsten fordoble mængden. Er der plads til det i Ho? kan vi gøre det, uden det går ud over vores natur?

På billedet i denne skrivelse, kan du se udsigten fra Ho Bjerge – og det er lige i den unikke udsigt, der kan blive givet lov til, at ligge 80 autocampere + 80 hytter. Når du står på toppen af Ho Bjerge, så kan du næsten ikke se et hus/sommerhus, du har udkig 360gr til ren natur, det vil Varde Kommune nu lave om på. Du kan da godt se en enkelt skorsten, og et hustag, men stort set er der frit udsyn til Blåvandshuk Fyr, Esbjerg, Skallingen og ind over Ho By. Skal det ødelægges?

Lige nu, er der ved at bliver lavet forskellige planer fra kommunens side, område plan, lokalplan, udviklingsplan. De første er færdig i April 2019. Der er dog på et byrådsmøde stemt for, at ansøgerne skal gennem,tænke og der skal søges om mindre projekter, end det først søgte. At golfbanen skal have lov til at udvikle deres virksomhed, det er jeg nok ikke imod, bare det gøres, så vores udsigt ikke ødelægges ud over Ho Bugt og de flotte golfbaner. Det skal også være Hotelbyggeri med reception og enkeltnatsovernatning, da der ikke må bygges flere sommerhuse i Varde kommune.

Det på marken op til Ho Bjerge, mener jeg slet ikke bør blive til noget, det er solgt under falske forhåbninger, da kommunen har givet lov til at det nok skulle gå, at bygge noget. Der er fredet natur, og sjældne dyrearter. Ved siden af, har Hvidbjerg Camping et hytteprojekt liggende, og det er et godt projekt, som vi glæder os, bliver opført, engang når det viser sig, at der er grundlag for at det kan løbe rundt i Ho.

30/4-2019

Vi er nu gået ind i næste face. Varde Kommune har fremlagt en områdeplan, hvor de slet ikke har lyttet til det, som vi har fremlagt. Vi er nu trådt i arbejdstøjet, og har sat forskellige ting i værk. Vi har heldigvis en flok af meget gode mennesker, som kan knække diverse paragraffer, og hjælpe os videre. Der vil inden længe, blive sendt et nyhedsbrev ud, hvor du kan få info omkring sagens forløb og fremtidige aktioner. DU kan sende en mail til: ho@hostrik.dk – så sørger jeg for, at du kommer på listen. Oplys gerne til tilhørsforhold til Ho – Gæst, somemrhusejer, fastboende – eller bare engageret i Ho bevarelse af vores natur.